Sculele pneumatice si ce trebuie sa stii despre acestea

Nu poti duce la bun sfarsit o lucrare complexa daca nu ai in dotare sculele potrivite, respectiv instrumentele ce sunt necesare in acest sens. Alegerile acestora constau in adevarate provocari pentru ca vin intr-o mare de optiuni, iar cand nu esti familiarizat cu nimic din ce tine de acestea, cu atat mai dificil iti este.

Sunt persoane care intampina dificultati mai ales cand apare inevitabila intrebare – scule pneumatice, electrice, hidraulice ori de mana? Gasesti mai departe cateva detaliii referitoare la categoria ce vizeaza scule pneumatice, de care te poti folosi in conditiile in care in acest sens ai nevoie de o achizitie.

Pneumatica – ce este?

Vorbim despre o sectiune a tehnologiei responsabila cu studierea si aplicarea practica a intrebuintarilor gazului sub presiune, in ideea producerii de energie mecanica. Diversele scule ce o folosesc par a prezenta o putere mai sporita decat alternativele, fiind totodata mai eficiente si productive. De altfel si timpul pe care realizarea de sarcini specifice il necesita este unul mult mai redus.

Care sunt avantajele sculelor pneumatice?

Inca de la inceput a fost prezentat avantajul major al acestei linii de scule – eficinta sporita pe care o prezinta in utilizare. Desigur, lista avantajelor specifice categoriei de scule pneumatice continua.

  • Prezinta independenta fata de reteaua electrica

Acestea se pot folosi fara conexiune la electricitate. Asta se datoreaza faptului ca se poate realiza compresia aerului si cu ajutorul motoarelor de ardere interna sau cu actiune mecanica.

Un alt avantaj rezulta din independenta specifica sculelor pneumatice si anume faptul ca vor fi costuri de operare mult mai mici.

  • Asigura un raport randament – dimensiuni optim

In comparatie cu linia de scule hidraulice, respectiv electrice, categoria celor pneumatice prezinta dimensiuni si de asemenea o masa redusa notabil. De altfel se remarca si sunt apreciate acestea si pentru faptul ca reusesc sa ofere o putere de actiune cu mult mai ridicata, ceea ce se traduce la rand printr-o eficienta pe masura.

Vorbim despre o combinatie castigatoare cand vine vorba despre randamentul pe care il ofera in final. Procesele de munca sunt de altfel in mod vizibil eficientizate.

  • Scad riscurile in desfasurarea proceselor de lucru

Fata de alternative, utilizarea de scule pneumatice vine la pachet cu mai putine riscuri de accidentare. Se exclud automat pericole precum scurtcircuitarea, electrocutarea, respectiv alte pericole favorizate de curentul electric.

Bineinteles, asta nu inseamna ca nu este necesara atentia in utilizarea lor sau o protectie necesara. Si in cazul acestora sunt precautii, pe langa faptul ca necesita o curatire adecvata. Cu toate acestea, nu poate exista termen de comparatie intre pericolele prezentate de celelalate game si cea in discutie. Un plus insemnat il constituie insa faptul ca sunt independente de electricitate.

  • Favorizeaza o reparatie si o intretinere usoara

Principiul de functionare a sculelor pneumatice este unul relativ simplu. Se realizeaza comprimarea aerului, iar apoi acesta este folosit in procese variate. Vorbim despre o simplitate deosebita, care de asemenea se reflecta si in ceea ce priveste intretinerea, care nu este nicidecum una problematica.

Desigur ca lista de avantaje poate astfel continua cu durabilitatea extinsa a sculelor, perioada prelungita de lucru continuu, dar si altele. In orice caz, le poti descoperi personal, optand pentru acesta linie de scule in detrimentul alternativelor. Gasesti articole calitative in acest sens pe Tehnovest.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *