Detalii relevante in alegerea hainutelor

Detalii care conteaza. Peste tot in jurul nostru suntem inconjurati de detalii, daca nu suntem atenti la ele, riscam sa fim prinsi in capcane care ne vor durea sau afecta pe o perioada indelungata.

Acelasi lucru se intampla chiar si in alegerea hainutelor pentru cei mici, sunt detalii care daca nu sunt luate in calcul pot sa afecteze linistea micutului tau.

Sunt mai multe criterii de care trebuie sa ai grija in momentul in care vrei sa achizitionezi haine copii iar o parte din ele iti vor fi detaliate chiar aici :

1. Marimea conteaza

Nu achizitiona haine mai multe de aceeasi marime, asta deoarece bebelusii cresc mai repede decat un adult si exista posibilitatea ca piesele de vestimentatie achizitionate astazi sa nu fie potrivite si luna viitoare.

Daca vrei sa faci intr-adevar o investitie potrivita ia haine pentru mai multe intervale de crestere: 0 – 3 luni, 3 – 6 luni, 6 – 9 luni etc.

2. Evita nasturii, alege capsele

Nasturii trebuie evitati daca vrei sa ai parte de momente care sa nu-ti creeze panica. Capsele se deschid mult mai repede si sunt mai confortabile. Nasturii pot fi deasemenea obiecte de atractie pentru micutii, adesea au fost dusi copilasi la spital pentru ca au ros nasturii de la haine, i-au desprins si i-au inghitit.

3. Nu cumpara haine stramte

Desi par a fi cea mai draguta alegere in contextul in care vrei sa spui despre copilul tau ca are un corp perfect, ei bine, te dezamagesc, copiilor nu le plac hainele stramte, sunt deranjante, ii jeneaza si chiar ii determina sa planga, asta deoarece le creaza disconfort.

4. Evita transpiratia

Cu toate ca am fost invatati de parintii nostri ca trebuie sa purtam un fes cat mai gros pe cap, principiul acesta trebuie demontat.

Micutii nu trebuie sa transpire, daca se intampla asta, atunci risti sa ajungi cu el pe paturile spitalului iar in cazul respectiv cheltuielile tale vor depasi cu siguranta asteptarile.
Lasa-i capul sa respire, achizitioneaza-i palariute, intotdeauna colorate.

5. Spala hainele noi!

Ai putea crede ca este un obicei prost sa speli hainele abia achitionate in contextul in care respectiva vestimentatie este la prima purtare. Imagineaza-ti insa cate persoane au atins respectiva rochita inainte sa intri tu in posesia ei.

Daca nici acum nu am reusit sa te conving, si te gandesti probabil ca esti singura persoana care a dezambalat respectivul produs, imagineaza-ti urmatorul traseu: de la producator la comerciant, prin cate maini a trecut resptiva haina? Cu siguranta 3 – 4 perechi de maini au atins respectivaul obiect.

Daca nu simti nevoia aceasta pentru tine atunci ar trebui sa lucrezi mai intens dar si sa meditezi asupra acestui aspect avand in vedere ca sanatatea copilului tau este in joc.

6. Nu usca hainele afara!

Desi este notat pe ultima pozitie, sfatul in care tu ar trebui sa intelegi ca hainele bebelusului nu ar trebui sa fie uscate afara este de mare importanta. Microbii cei mai multi se afla in aer, bacteriile pe care noi nu le putem cuantifica sau vedea tot acolo sunt, din acest motiv, iti recomand ca hainutele micutului sa le usuci in interiorul imobilului in care locuiesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *