Care sunt avantajele unui variator de turatie trifazat?

Sistemele de pompare a apei in instalatie sunt, de multe ori, destul de ineficiente fara un variator de turatie deoarece, multe dintre elementele constitutive sunt variabile sau se pot modifca.

Problema intalnita cel mai des este lipsa de presiune si, in special, lipsa unei presiuni constante pe retea. De aceea, mai jos vom prezenta rolul si avantajele unui variator de turatie trifazat.

Care sunt avantajele unui variator de turatie trifazat?

Variatorul de turatie trifazat poate sa asigure o presiune constanta a apei in instalatie indiferent de numarul de consumatori porniti simultan sau de debitul de apa variabil.

Variatorul de turatie trifazat este solutia tehnica potrivita pentru consumatorii non casnici, care au nevoie pentru atelierele de productie sau afacerile lor de presiune constanta a apei.

Care mai sunt avantajele unui variator de turatie trifazat?

In primul rand nu au nevoie de intretinere. Spre exemplu, modelul Convertizor de frecventa (variator de turatie) trifazat Nettuno 3P-9A nu are nevoie de intretinere, inlocuieste sistemul de presiune traditional si are pornire si oprire soft, evitandu-se astfel “loviturile de berbec” ale pompei.

Complexitatea este data si de catre sistemul autonom de reglare in cazul in care merge fara apa, acesta putandu-se reseta automat, dupa ce detecteaza singur eroarea si cauza ei.

Tot un avantaj al variatorului de turatie trifazat este si protectia echipamentului in fata variatiilor de tensiune, fie ca sunt caderi sau cresteri peste valoarea normala. De asemenea, acest aparat are si protectie in cazul unui scurt circuit.

Cum alegem corect un variator de turatie trifazat?

Dupa ce ai aflat care sunt avantajele unui variator de turatie trifazat, urmeaza alegerea lui. Trebuie mentionat ca aceasta alegere se face in mod special in functie de tipul pompei cu care va lucra.

La modelul amintit mai sus trebuie achizitionata o pompa multietajata ce are curba caracteristica cat mai larga/ accentuata. Acest fel de pompe dau posibilitatea variatorului de turatie trifazat Nettuno 3P-9A sa controleze turatia la viteze variabile avand o plaja mai mare de functionare.

Ansamblul compus din acest tip de pompa si variatorul de turatie trifazat are rezultatele cele mai bune si functioneaza perfect.

In functie de nevoile instalatiei reliefate de consum si problemele curente, trebuie avut in vedere faptul ca variatorul merge la o tensiune de alimentare de 400 V, o temperatura maxima a lichidului de 45 de grade Celsius si o presiune maxima a motorului de 9 amperi (5,5 KW).

Acest tip de variator de turatie este alegerea perfecta atat pentru pompele trifazice submersibile cat si pentru pompele trifazice de suprafata. Racirea lui se face cu aer fortat si montajul este extrem de facil.

Se poate posta langa instalatie pe perete (cantareste 6,5 kg), pe suportul cu care vine in pachet si are un cablu de 2 metri pentru senzorul de presiune.

Dupa ce ai vazut care sunt avantajele unui variator de turatie trifazat si ai decis sa achizitionezi unul in conformitate cu sfaturile de mai sus, mai spunem ca spre exemplu, cele produse de catre ItalTecnica beneficiaza de garantie 24 de luni si pot sa fie comandate de la magazinele de specialitate precum www.shop-einstal.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *