Detalii pe care furnizorii de prefabricate din beton nu ti le spun

Cu siguranta in momentul in care esti un antreprenor de succes, si iti doresti sa incepi o noua afacere, va trebui sa ai un spatiu destul de mare, unde sa se desfasoare activitatea de productie, si totodata trebuie sa ai o magazie unde sa depozitezi materia prima, dar si produsele prefabricate, plus ca trebuie sa ai spatiu pentru vestiarele muncitorilor, spatiu pentru sala de mese, plus pentru o multime de alte detalii.

In cazul in care de exemplu, compania ta este una renumita in toata tara, si ai contracte foarte mari, atunci este evident faptul ca fie inchiriezi o hala metalica unde sa se desfasoare activitatea, fie te orientezi spre hale beton, care pot sa fie si ele o alegere ideala.

In cazul in care situatia financiara a firmei tale este una extraordinara, atunci decat sa inchiriezi o hala, ar fi mult mai bine sa cumperi un teren, si sa soliciti ajutorul celor care iti pot construi o hala, fie una metalica, fie o hala din beton.

O hala metalica, este mult mai rapid de construit, insa trebuie sa tii cont de faptul ca pe timpul verii, angajatii tai vor trebui sa suporte o caldura infernala, in timp ce iarna, le va fi destul de frig in interiorul halei.

Cea mai buna alegere ar fi aceea de a alege construirea unei hale din beton, insa costurile unei astfel de hale vor fi in mod evident mai mari decat daca ai opta pentru o hala metalica, iar plus de asta, furnizorii de prefabricate din beton, nu iti vor spune niciodata anumite detalii, iar acestea le vei afla in cele ce urmeaza.

In primul rand, trebuie sa iti fie cunoscut faptul ca nu toate terenurile pot suporta o presiune aplicata de o constructie din prefabricate din beton.

Cei care isi doresc sa beneficieze de o astfel de hala, cu siguranta nu se vor gandi sa intrebe acest detaliu, iar furnizorii de prefabricate din beton, desi cunosc acest aspect, nu le vor spune clientilor.

Un alt aspect important este acela ca este obligatoriu ca furnizorul sa ii puna beneficiarului la dispozitie, un cub de testare, care trebuie sa fie realizat in acele laboratoare agrementate, unde se evidentiaza proprietatile, rezistenta dar si durabilitatea prefabricatului, a armaturii si a betonului. Sunt foarte putini beneficiari care se pot bucura de un asemenea privilegiu.

Preturile sunt mai mici pentru halele din beton, insa asta numai in cazul in care vorbim despre hale ale caror suprafete sunt mai mari de 1000 mp, pentru ca in cazul halelor care au o suprafata mai mica de 1000 mp, atunci pretul mai mic il au halele metalice, insa nici acest lucru nu iti va fi vreodata spus de catre cei care proiecteaza astfel de hale, fara ca tu sa intrebi.

Fundatiile au dimensiuni mai mari decat cele ale halelor cu structura metalica, insa acest lucru il vei afla de regula, doar dupa ce vei cumpara produsele prefabricate.

Trebuie iarasi  sa stii faptul ca de cele mai multe ori, cea mai buna solutie este una mixta, care sa curpinda stalpi din beton + traverse din lemn sau din metal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *