Ce materiale se folosesc la hidorizolarea fundatiei unei case

Indiferent daca are sau nu subsol, procesul de hidroizolare a casei este una dintre cele mai importante etape in constructia unei case daca va doriti ca aceasta sa fie sigura si sanatoasa. In caz contrar, o hidrolatie care lipseste sau care este facuta in bataie de joc va duce la aparitia mucegaiului si a igrasiei, fenomene de care veti scapa foarte greu si care va obliga sa dati jos totul si sa o luati de la zero in ceea ce priveste hidroizolatia.

Daca locuinta nu este bine hidroizolata la baza, acest lucru va conduce, in timp, la infiltrarea apei printre zidurile ei si va duce la deteriorarea acesteai. Iar igrasia si mucegaiul au consecinte nefaste asupra sanatatii celor care locuiesc in casa. Imediat dupa executarea terasamentelor este indicat sa inceapa si lucrarile de executie a fundatiei pentru a nu fi afectata de conditiile climatie.

Inceperea lucrarilor la fundatia unei case se realizeaza conform cu normativele aflate in vigoaree care stabilesc adancimea de funcare in functie de mai multi factori ca tipul de teren, zona geografica, materialele de constructie etc. fundatia poate fi facuta din BCA, caramida, beton armat sau lemn. In cazul caselor vechi, santul pentru realizarea hidroizolatiei se sapa cand afara este cald si frumos, iar specialistii recomanda pentru uscare un timp de 2-3 zile, in functie de gradul de umezire a peretilor.

Sfaturi pentru o aplicare corecta

Dupa ce au fost facute toate operatiile de curatare si pregatire a straturilor care vor deveni suport pentru hidroizolatia fundatiei, suprafata va fi amorsata cu produsul ce este recomandat tipului de hidroizolatie folosit. Stratul de hidroizolatie se aplica sub forma de membrane, ciment impermeabil si cauciuc lichid, dupa care urmeaza protectia hidroizolatiei ce a fost selectata. Dupa ce s-a facut drenajul fundatiei cu ajutorul unui strat de pietris ori nisip, urmeaza a se turna betonul de egalizare. In acest sens, se aplica o membrana bituminoasa de 3-4 mm armata cu poliester in doua sau trei straturi dupa care se ridica 30 cm deasupra solului si se pune un strat de separare geotextil de 200-300g/mp. La tara exista si posibilitatea de a aplica un strat de smoala la cald.

In ceea ce priveste materialul de hidroizolatie, de preferat este sa apelati la ajutorul unui specialist sau la ajutorul unei firme specializate in astfel de materiale. Pe piata sunt disponibile mai multe sisteme pentru hidroizolatie si anume: membrane bituminoase, din PVC, cauciuc, polietilena, polipropilena ce pot fi aplicate cu ajutorul mistriei sub forma de pasta. Unul dintre aceste sisteme de hidroizolare, in amestec cu mortare, se aplica direct pe elementele de fundatie. Nu ezitati sa apelati la ajutorul unui specialist, deoarece la mijloc este vorba de siguranta casei si a familiei. O lucrare aplicata gresit nu creeaza decat probleme si bani dati in plus pentru rezolvarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *